Datos personales

Mi foto
Badalona, Barcelona, Spain
live is a long road to be traveled and running seems a good choice .

domingo, 21 de julio de 2013

Salads, a good source of vitmins in summer

As a frecuent runner I try to keep  my diet well balanced even in summer when high temperatures drive to drink more than eat , get well hydrated is key but  we must not  forget it but also we have to eat properly maintaining good balance of what we intake . 

here I leave a  easy suggestion of how I used  start my summer  lunchs. 

"Marquitus salad", that´s the name of this salad in the honor of the person who some times help to me in the kitchen , my youngest son Marc.




For one person .

Ingredients :

1 not so big tomato (75 gr)
Pealed sunflower seeds  (15 gr)
Catalan , olive oil 
Vinegar of medena 
Salt

Cut the tomatoes into small dice and place it into a little soup bowl then add the pealed sunflowers seeds, dress the tomatoes and sunflowers seeds once together into the soup bowl with  oilve oils first then vinegar , do not change the order and  finally add the salt . If you want  also you  can add  dice toasted bread  but if do it never before dress  always after  on the contrary bread get melt it . 

Català 

Com a corredor habitual intento mantenir la dieta el mes equilibrada posible inclós a l´estiu que em les altes temperatures se acostuma a tenr mes set que gana de menjar , mantenirse ben hidratat es clau però no podem oblidar mantenir el bon equilibri a a la hora de menjar .

Aqui deixo una suggerencia de em que acostumo a començar els meus apats d´estiu .

"Marquitus salad" aquest es el nom que li he possat en honor de la persona que mes m´ajuda a la cuina , el meu fill petit Marc.

Per una sola persona 

Ingredients :

  • Un tomaquet per amenir ( 75 gr) si pot ser de Montserrat millor.
  • Pipes peladas 
  • Oli d´aliva de la terra 
  • Vinagre de Modena 
  • Sal , si ot ser petals de sal fosil
Tallo els tomaquet a  petits daus el poso en un vol no massa gran , afegeixi les pipes pelades amaneixo el tomaquet i les pipes amb oli de olive verge de Borges , poso el vinagre de Modena i finalment la sal , no camviar l´ordre es important , Oli , vinagre i  sal . Si ho prefereixes es poden afeguir petits trocets de pa torrat  això si si es posa ha de ser al final sino queda desfet . 




No hay comentarios:

Publicar un comentario